Akce
2.závod Českého poháru v 1/2 maratonu s naší účastí.

9.6. 2007 22:29
V sobotu 9.6.07 jsme se zúčastnili závodu seriálu Kolo pro život v Jistebnici.

Tento závod je započítán do Českého poháru v 1/2 maratonu, což je v letošním roce novinka. Poprvé  se v této nové bikové disciplíně budou udělovat i mistrovské medaile. MČR bude 11.8. na Karlštejně a určitě tam nebudeme chybět, stejně jako na ostatních 1/2 maratonských závodech.

V Jistebnici závodil Venda Ježek, Patrik Pánek, Ládík Šulc, Ládík Jirásko a já s Pepou.
Závod to byl "prý" nádherný. Bohužel  jsem neměla čas si toho všimnout, stejně jako mí týmoví kolegové. Od začátku jsme do závodu šli nadoraz, tudíž nějaké výhledy, kochání se apod. nepřipadalo v úvahu. Celý závod jsme koukali na zadní kola svých spolubojovníků, takže naše pocity byly jen dřina, dřina a zase dřina.
Naše největší želízko Venda Ježek měl bohužel z vedoucí skupiny kousek před cílem defekt, který ho odsunul na i tak krásné 4.místo. Víc bude na www.vaclavjezek.com . Patrik, Láďa Šulc i Láda Jirásko /po pádu/ se vešli do první 100. Výsledky budou co nevidět na www.kolopro.cz. Kousek štěstíčka nám tentokrát chyběl ještě k lepším výsledkům. I tak stejně všichni podali výkon na samé hranici svých sil a zaslouží si dík za skvělou reprezentaci.

A teď něco ke mně.
Po dlouhé době jsem se opět rozhodla / když máme ten tým/ zkusit pár závodů. Neměla jsem vůbec představu, jak na tom jsem v porovnání s konkurencí v kategorii žen, ale cítila jsem se v poslední době fyzicky dobře a na svůj první opravdový závod Českého poháru po 7mi letech jsem se moc těšila. Ze začátku to vypadalo dost tragicky, jela jsem asi 10., ale kolem 25 kilometru jsem se rozjela a postupně se dotáhla až na Martinu Němcovou, která je v současné době naší bikerskou dvojkou po Terce Huříkové. To bylo na cc 50. kilometru. Po 5 minutách společné jízdy jsem si ale pořádně ustlala /pád ve vyjeté koleji/ asi v 50km/h rychlosti /jsem jen"trošku"odřená- bylo to na trávě/ a Martina byla v háji. Bohužel jsem nezaregistrovala, že se mi při pádu hnulo zadní kolo a posledních 6 km jsem myslela, že nepřežiju. Byla jsem přesvědčena, že mi po 2,5 hodinách došly síly/ poprvé v životě jsem chytala křeče do stehen/ a taky že došly. Byl to boj o to, abych se vůbec dostala do cíle. V cíli mi Venda zatočil zadním kolem o ono se ani nehnulo. Takže k tomu že mi došly síly jsem si to tím hnutým zadním kolem ještě pořádně stížila. Ještě dvě hodiny po závodě jsem nemohla ani mluvit, jak jsem byla vyřízená. Nakonec z toho bylo slušné 2. místo v mé kategorii a asi 6.místo v absolutním pořadí žen. Víc než umístění mě ale uspokojil výkon. Do toho zbytečného pádu se mi jelo 2,5 hodiny fantasticky. Opět potvrzuji to, co pořád tvrdím, že i pouze spinningem se dá kvalitně připravit  na závody. Rozhodně nemám najeté kilometry jako soupeřky, žádnému speciálnímu tréninku se nevěnuji a závodit s nejlepšími můžu. Určitě v tom hrají velkou roli i zkušenosti a technika jízdy, /až na ten zbytečný pád jsem neměla jedinný technický problém/ ale nejdůležitější je má příprava a ta se odehrává pouze na lekcích s vámi.
Po tomto závodě, i když ještě teď jsem pěkně k.o., jsem rozhodnuta objet všechny závody této soutěže, stejně jako celý náš tým.
Další pohárový závod se jede 7.7. v Holešově - Drásal. Do té doby budeme ještě závodit na 50Bezděz, Houšteckém maratonu a Venda na ČP v cross country ve Velkých Losinách.





Zpět