Akce
Další závod seriálu Kolo pro život - Chrudim

28.7. 2007 21:54
V sobotu 28.7. se vydalo na trať tohoto závodu 6 členů našeho týmu.

     V 8.15 odstartoval závod na trati dlouhé 115 km. Na tuto trať se vydal náš jediný zástupce Vašek Ježek, který po pádu o minulém víkendu doléčil zraněné koleno a tudíž se mohl zapojit do bojů  o přední příčky. Téměř po celý závod se držela na špici skupina 5-10 závodníků, kteří se různě rozdělovali mimo jiné podle toho, kdo kde zabloudil. Bohužel i s tímto se musí na maratonech počítat. Asi není v silách pořadatelů zabezpečit na 115 km každou lesní pěšinku. Asi 25km před cílem se od skupiny odpoutal Kristyán Hynek, který svůj náskok až do cíle zvyšoval. Skupinka jedoucí za ním se během posledních 15km rozdělila a do cíle dojeli závodníci po jednom, takže se žádný hromadný dojezd nekonal. Vašek dojel do cíle na pěkném 6.místě.

      V 8.45 se na trať dlouhou 50 km vydalo zhruba 800 závodníků a mezi nimi 5 našich členů. Patrik Pánek, Láďa Jirásko, Honza Boubín, Já/Jana/ a Lenka Dutá.
Trať vedla po startu dost nezvykle po schodech dolů a tudíž bylo nutné být  co nejvíc vepředu. Všichni jsme si vybudovali slušnou pozici a se schody neměli problém. Ten však nastal vzápětí, kdy peloton rozdělily závory. Sice projížděl rychlík, takže část, která zůstala za závorami ztratila cca 2minuty, ale bohužel šance na dobrý výsledek byly v háji. Další věc, která by na akci tohoto tipu měla být lépe zabezpečena. Patrik, Láďa a já jsme to stihli, zbytek naší party po projetí rychlíku podruhé startoval. Závod to byl velice rychlý, se spoustou technických, kamenitých a kořenů plných úseků. Panovalo ideální cyklistické počasí, takže nic nebránilo závodit naplno. Patrik s Láďou zajeli skvělé výsledky. Celkově skončil Patrik na 25.místě/5.ve své kategorii/ a Láďa na 29.místě/6.v kategorii/. Já celkově obsadila 74.místo, 2.ve své kategorii. Zajímavé bylo, že na stupních vítězů jsme stály všechny bývalé závodnice, teď už maminky, které se po delší odmlce znovu pustily do závodění. Honza Boubín skončil 223./ 26.v kategorii/, Lenka Dutá 267./7. v kategorii/.Výsledky komplet budou na www.kolopro.cz. Všichni jsme absolvovali závod bez pádu a technických problémů. Myslím, že tuto akci můžeme opět zhodnotit jako vydařenou.
      Ve fotogalerii je pár snímků před startem, ze startu, ze schodů, z dojezdu, z čekání na vyhlášení výsledků a z vyhlášení.





Zpět