Akce
Cyklodovolená - "Buďte in na Innu"

28.7. 2009 23:33
ve fotogalerii najdete pár fotek z této luxusní dovolené

Něco málo o super dovolené.

V úterý 21.7. ve 21.30 nás přímo u Centra naložil autobus s vlekem na kola. Ještě jsme nabrali zbylé cyklisty v Praze a vydali se vstříc cca 800km do švýcarského města Zernez. Podle předpokladů jsme dorazili na místo "startu" 1.etapy dvě minuty před devátou hodinou ranní. Po sice klidné a plynulé, ale dlouhé noci v autobusu jsme se nemohli dočkat až naše těla protáhneme na kole. Poté co jsme kola vyložili, převlékli se do cyklistického, naplnili bidony čerstvou alpskou vodou, batohy traťovkami uplynula zhruba hodina a lehce po desáté jsme prvně šlápli do pedálů. Netrvalo to dlouho a většina jezdců skončila dle předpokladů na zemi. Přemluvila jsem totiž všechny kdo chodí na spinning s tretrami, ať si je určitě vezme i s pedály sebou. Jenomže kolo jede a spinner stojí. Moc dobře si pamatuji, jak jsem se ještě v klipsnách na mém prvním tréninku /už je to pěkných pár let J/ minimálně na třech křižovatkách skácela k zemi. Myslím, že všem stačily tři pády a už věděli, že je nutné nohu včas vycvaknout. Na trati nás ten den čekala dvě náročná stoupání. Ale odměnou nám byla nádherná podívaná dolů do údolí řeky Inn. A taky výborný oběd v jedné horské vesnici.
Poté co jsme absolvovali cca 70 km nádherným prostředím s blankytně modrou oblohou jsme se prvně ubytovali. U večeře nám „šéf“ Standa rozdal mapy a stejně jako potom každý večer nám detailně popsal trať následujícího dne. Etapy měřili od 50 do 120 km. Ale každý se mohl rozhodnou podle svých sil, jak dlouhou trať pojede. Autobus na přesně stanovených místech v dohodnutém čase čekal na případné zájemce o svezení nebo o doplnění jídla, pití, plavek, ručníků atd….Prostě dokonalá organizace.

Líbilo se nám úplně všechno a rozhodně tato naše dovolená s CK TRACES nebyla poslední.
Určitě můžu mluvit za všechny účastníky, že přesně splnila to, co jsme od ní očekávali. Krásně jsme se projeli na kole v nádherném alpském prostředí, ochutnali spoustu místních specialit, poznali nové lidi a krásně si odpočinuli.

Díky Standovi a Kristě Kysilkovým

PS: Pro Marušku, Gabču, Renču, Markétu, Máju, Péťu, Martina
Smekám před vámi - účastníky, jejichž jedinou sportovní aktivitou je spinning, že jste zvládli všechny etapy bez známek únavy, s úsměvem na rtech a plni humoru a elánu. Další důkaz, že spinning prostě funguje. Kondice všech byla obdivuhodná.
Po startu první etapy, kdy většina z vás skončila na zemi a přehazovačku vyzkoušela poprvé v životě jste vypilovali jízdu na kole téměř k dokonalosti. Teď všichni  zvládáte nejen včasné nacvaknutí a vycvaknutí tretry z pedálu, ale bezproblémově přehazujete, vyjíždíte stoupání ze sedla, sjíždíte strmé svahy.  Jízda v háku, lajně, dvojicích, střídání - tohle vše a mnoho dalších cyklistických vychytávek jde všem absolutně na výbornou.
A co mě nejvíc dostalo? Když jsem v poslední etapě jela na špici po rovině, lehce proti větru 30km rychlostí  a zezadu  jste na mě pokřikovali, že můžu klidně zrychlit. Klobouk dolů, věřila jsem, že všichni zvládnete 5 etap, ale že budete chtít jet i rychle, to jsem nečekala.

 

 

 





Zpět